De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Connie Palmen wint De Inktaap 2017

Jij zegt het! is volgens jongeren de beste roman

© Sigrid Spinnox
© Sigrid Spinnox
Ruim 1.500 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba én Curaçao kozen op 15 maart 2017 het boek Jij zegt het! van Connie Palmen als winnaar van de De Inktaap 2017. Voor De Inktaap kiezen jongeren het beste boek uit de winnaars van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en een nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben.
 
De roman Jij zegt het! werd in 2016 bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Connie Palmen ontving De Inktaap in deSingel in Antwerpen. De andere genomineerden waren Het hout van Jeroen Brouwers (ECI Literatuurprijs 2015), Fansi's stilte van Tessa Leuwsha (Caribische nominatie) en Malva van Hagar Peeters (Fintro Literatuurprijs 2016).
 
Jij zegt het! is een roman over een van beroemdste liefdeskoppels uit de moderne westerse literatuur, Ted Hughes en Sylvia Plath. Connie Palmen geeft in het boek de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat in 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst.
 

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

Voetbalflarf
lezen

Voetbalflarf

Knutsel met de woorden van de commentator

<i>Fake trip </i>wint Prijs van de Jonge Jury 2021
lezen

Fake trip wint Prijs van de Jonge Jury 2021

Bijna echt wint de Debuutprijs

Nieuwe verhalen bij Assassins Creed
lezen

Nieuwe verhalen bij Assassins Creed

Door Ronald Giphart en Margje Woodrow