De jongerenwebsite van de taalunie

Over Taalhelden
   

Over Taalhelden

Wat?

Taalhelden.org is de jongerenwebsite van de Taalunie. Op de site vind je van alles over de Nederlandse taal.

We vermoeden, nee, we weten wel zeker, dat in iedereen een Taalheld schuilt, ook in jongeren die geen hoge cijfers halen voor het schoolvak Nederlands. De magie van taal schuilt namelijk niet alleen in de correctheid, maar ook in humor, communicatie, variatie en originaliteit. Met deze site willen we de Taalheld in iedereen naar boven halen.

Voor wie?

De website wil jongeren enthousiast maken voor het Nederlands en ze stimuleren om actief en op een leuke manier met hun taal bezig te zijn. Daarnaast wil de site jongeren en jongvolwassenen een platform geven. Natuurlijk is verder iedereen welkom die van het Nederlands houdt. 

Waarom?

Een van de doelstellingen van de Taalunie is om jongeren bewuster maken van het belang én het plezier van het Nederlands. Jongeren zijn immers de taalgebruikers van de toekomst en daarmee de ‘erfgenamen’ van de Nederlandse taal. 

Heb je een vraag?

Wil je de redactie iets vertellen of heb je een vraag? Ga dan naar Contact.

Wat is de Taalunie?

In de Taalunie werken Nederland, Vlaanderen en Suriname samen om taalgebruikers te helpen de Nederlandse taal optimaal te gebruiken, met respect voor ieders eigen manier van spreken en schrijven.

Handige links

  • Meer info over de Taalunie vind je op taalunie.org
  • Taalnieuws, weetjes en achtergronden over de Nederlandse taal vind je op taalunieversum.org
  • Uitgebreide taaladviezen vind je op taaladvies.net
  • De officiële spelling, ook bekend als de spelling uit het Groene Boekje, vind je op woordenlijst.org