De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Sacha Hilhorst wint Write Now! '14

Met een tekst waarin iets op het spel staat

Sacha Hilhorst.
Sacha Hilhorst.

De 19-jarige Sacha Hilhorst uit Utrecht (NL) is de winnaar van Write Now! 2014. Haar verhaal Vlees en bloed was volgens de jury de sterkste van veertien finaleteksten. Sacha won een MacBook, een coachingstraject door literair agent Sebes & Van Gelderen en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival.

Ontroerend jammer

Uit het juryrapport: 'De jury had bij Vlees en bloed de indruk dat er eindelijk ‘eens iets op het spel stond'. Dat de worsteling van het hoofdpersonage nooit echt gepreciseerd wordt is, zo meent de jury, net de sterkte van deze tekst. Ze krijgt een uitweg aangeboden, maar is eigenlijk te moe om er iets mee aan te vangen, dat is ontroerend jammer. De zin ´Alles is dood, alles leeft nog,’ raakt de kern van het verhaal. Hier kun je Vlees en bloed lezen (pdf).

De meeste stemmen

De Metro Vlaanderen Publieksprijs was voor het verhaal Morgen van de 25-jarige Esa Denaux uit Leuven (BE). Ruim tweeduizend mensen brachten hun stem uit, de meeste stemmen gingen naar Morgen. Esa won een iPad en een publicatie in Metro Vlaanderen. Hier kun je Morgen lezen. (pdf)

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven