De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Mirke Kist wint Write Now! 2015

Publieksprijs voor Ulrike Burki

De winnares van Write Now! 2015
De winnares van Write Now! 2015

De 24-jarige Mirke Kist uit Den Bosch is de winnaar van Write Now! 2015. Dat maakte juryvoorzitter Sacha Hilhorst bekend tijdens de finale in Rotterdam. Mirke wint een MacBook, een schrijfcursus bij de Schrijversacademie, een columnreeks op Trouw.nl en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival.  

Deskundige jury

De veertien finalisten van Write Now! 2015 schreven ieder een nieuwe tekst voor de finale. De jury, bestaande uit Sacha Hilhorst (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2014), Persis Bekkering (recensent de Volkskrant), Erik Brus (eindredacteur Passionate Platform), Eldrid Deleu (redacteur Metro Vlaanderen) en Marjolijn van Heemstra (schrijver) las de inzendingen anoniem en verkoos Mirkes verhaal Il pittore del silenzio tot winnende tekst. 

Uit het juryrapport

 ‘Zonder enige angst voor de aanstaande woordenlimiet introduceert de schrijfster een hele reeks personages.'

'In plaats van een spoor achter zich te laten, trapt hij er eentje voor zich uit. Met een of twee van zulke rake zinnen weet de schrijfster iedereen tot leven te brengen.'

'Grote thema’s als verandering, tijd en dood worden subtiel verweven in een verhaal dat uitblinkt in menselijkheid.’

Publieksprijs

De afgelopen week brachten meer dan 1.600 lezers hun stem uit voor de Write Now! Publeksprijs. Stadsgezichten van de 16-jarige Ulrike Burki uit Antwerpen kreeg de meeste stemmen. Ulrike wint een iPad mini en haar tekst wordt gepubliceerd in Metro Vlaanderen.  

Finaleweekend

Voor de finalisten stond het hele weekend in het teken van Write Now!. Ze kregen een literaire rondleiding door Rotterdam, volgden masterclasses schrijven en presenteren bij Thomas Heerma van Voss en Ellen Deckwitz en bezochten de Parade. Het weekend werd afgesloten met de prijsuitreiking in Kantine Walhalla. 

Wat is Write Now!? 

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren van het Nederlandse taalgebied. De finalisten komen voort uit regionale voorronden in Nederland, België en Suriname. Winnaars van Write Now! worden vaak opgemerkt door landelijke uitgeverijen. De wedstrijd bracht bekende auteurs voort als Maartje Wortel en Niña Weijers.

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven