De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Lize Spit wint Write Now! 2013

Met een 'verbluffend verhaal'

Lize Spit schreef volgens de jury een verhaal 'dat er met kop en schouders boven uitstak'.
Lize Spit schreef volgens de jury een verhaal 'dat er met kop en schouders boven uitstak'.

De 24-jarige Lize Spit uit Brussel (BE) is tot winnares van Write Now! 2013 uitgeroepen. Lize won de voorronde van regio Leuven en was vorig jaar ook finalist. Met haar verhaal Ordehandhaver overtuigde zij de jury en won zij deze editie.

Verbluffend

Uit het juryrapport: 'Op de jurytafel verblufte ze iedereen met een verhaal over de meest schrijnende achtervolging die we in tijden hadden gelezen. Een af verhaal, dat er met kop en schouders boven uitstak; treffend, liefdevol en warm.' Daarnaast kreeg Lize de meeste stemmen van het publiek, waarmee ze de Metro Vlaanderen Publieksprijs won.

Debuutroman

Ruim duizend jongeren uit Nederland, Vlaanderen en Suriname stuurden verhalen, gedichten en theaterteksten in waaruit vijftien finalisten werden gekozen. Zij waren allemaal op 23 juni aanwezig voor de finale in de Unie in Rotterdam (NL). Daar bleek Lize Spit de grote winnaar van dit jaar. Juryvoorzitter Vincent Van Meenen: 'Ik vermoed dat deze dame bezig is aan een debuutroman en zodra die uitkomt, ren ik als eerste naar de winkel om hem te kopen.' Lize won een MacBook, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen. Omdat ze ook de Metro Vlaanderen Publieksprijs kreeg, wordt haar winnende verhaal in Metro Vlaanderen gepubliceerd én ontving ze nog een iPad.

De jury

De finalejury bestond uit voorzitter Vincent Van Meenen (winnaar Write Now! 2012), Erik Brus (eindredacteur literair platform Passionate Platform), Thomas de Veen (literair journalist voor o.a. NRC Handelsblad), Jan Herregods (redacteur Metro Vlaanderen) en Elco Lenstra (literair agent Sebes & Van Gelderen).

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven