De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

'Perfecte dramatiek'

Vincent van Meenen wint Write Now! 2012

Met het verhaal 'Cowboy' won Vincent van Meenen de hoofdprijs.
Met het verhaal 'Cowboy' won Vincent van Meenen de hoofdprijs.

Hij is 22 jaar, komt uit de regio Antwerpen (BE) en won met zijn verhaal Cowboy (pdf) Write Now! 2012: Vincent van Meenen.

Winnaar uit 1100 jonge schrijvers

Vincent was één van de 15 winnaars uit de voorronden in Nederland, Vlaanderen en - voor het eerst - Suriname, die afgelopen weekend deelnamen aan het grote finaleweekend. Zij lieten bijna 1100 concurrenten achter zich. Winnares van Write Now! 2011, Marijn Sikken, las het juryrapport voor. Volgens de jury was er in het verhaal van Vincent sprake van 'perfect uitgebalanceerde dramatiek'.

Veel prijzen

Vincent mocht een Macbook en een iPad in ontvangst nemen, maar daar bleef het niet bij. Hij won een coachingtraject van Literair agent Sebes & Van Gelderen, een blog-contract bij Spunk.nl, optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, Wintertuinfestival in Nijmegen en de Dag van het Literatuuronderwijs in De Doelen in Rotterdam, een VIP arrangement van Studio Villanova én een publicatie van zijn winnende verhaal in Metro Vlaanderen. Kortom: we gaan Vincent de komende tijd nog wel tegenkomen.

Ben je zelf een schrijver in de dop? Kijk dan op de website van Write Now!

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

De uitreiking van De Inktaap 2021
lezen

De uitreiking van De Inktaap 2021

Bekijk de livestream van de slotdag

Video's met gedichten
lezen

Video's met gedichten

Waar vind je poëzie en poetry slam?