De jongerenwebsite van de taalunie

taaladvies
   

Direct antwoord op je taalvragen

Waar kun je snel terecht?

Jazeker, je kunt op Taalhelden terecht voor taaladviezen en je kunt in de reacties bij de adviezen je vragen achterlaten, maar de redactie van Taalhelden is niet altijd bemand en soms vind je het antwoord op jouw vraag niet terug. Waar kun je dan terecht voor een betrouwbaar en snel antwoord op je taalvragen?

Taaladvies.net

Website

Op de website taaladvies.net vind je een grote hoeveelheid antwoorden op veel voorkomende taalvragen. Je kunt een trefwoord tikken in het zoekvenster of per categorie op zoek gaan. Als je wilt weten hoe je een woord moet spellen, kun je kijken op woordenlijst.org, en als je de spellingregels wilt inzien dan kan dat in de leidraad van woordenlijst.org.

Mailformulier

Als je het antwoord op je vraag niet vindt op de website taaladvies.net, kun je je vraag stellen via het mailformulier. Het antwoord daarop kan even op zich laten wachten. Mocht je daar geen geduld voor hebben dan kun je doorgaan naar de sites die we hieronder noemen.

Taaltelefoon.be

Website

Op website van de Taaltelefoon vind je taaladviezen, meer informatie over spellingregels en je kunt er op allerlei manieren taalvragen stellen.

Mailformulier

Ook op de site van de Taaltelefoon kun je een mailformulier invullen over de kwesties die je op de site niet terugvond, maar ook hier kan het even duren voor je een antwoord hebt. Gelukkig is er op werkdagen nog een andere optie ...

Telefoon

Bellen! Als je op werkdagen tussen 9 en 12 uur een taalvraag hebt die je direct beantwoord zou willen zien, dan kun je telefonisch geholpen worden. Het telefoonnnummer is in België bereikbaar tegen normaal tarief. Ook kun je in het mailformulier je telefoonnummer achterlaten, dan word je teruggebeld.

Onze Taal

Website

Als je op de vorige twee websites het antwoord op je taalvraag niet hebt gevonden is er nog een mogelijkheid: de website van Onze Taal. Ook hier kun je het antwoord op je vraag zoeken in tal van taaladviezen.

Mailformulier

Het mailformulier kun je alleen gebruiken als je lid bent van Onze Taal. Als je geen lid bent, kun je gebruik maken van de betaalde telefoondienst.

Telefoon

De telefoondienst kost 90 cent per minuut en is bereikbaar op een nummer in Nederland. De dienst is beschikbaar op werkdagen van 9.30 uur tot 12.30.

Twitter

Onze Taal is actief op Twitter, en hoewel het niet bij de officiële taalvraag-kanalen staat, lijkt het erop dat taalvragen op Twitter ook snel beantwoord worden.

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Gerelateerde berichten