De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Write Now! 2016: een schrijfstrijd

Ben jij de beste schrijver?

Tijdens de kick-off in Café De Ouwehoer in Rotterdam vertelden Lize Spit, de winnaar van de  jury- en publieksprijs 2013 (rechts) en Mirke Kist (winnaar juryprijs 2015) over hun deelname aan Write Now!
Tijdens de kick-off in Café De Ouwehoer in Rotterdam vertelden Lize Spit, de winnaar van de jury- en publieksprijs 2013 (rechts) en Mirke Kist (winnaar juryprijs 2015) over hun deelname aan Write Now!

Schrijf je verhalen, gedichten, columns, toneelteksten, filmscenario's of songteksten? En ben je tevreden over het resultaat? Doe dan mee aan een van de grootste schrijfwedstrijden van ons taalgebied. Kruip in de pen, schaaf en schrap, en verzend voor 1 april 2016 jouw meesterwerk. Als je wint, sleep je een mooie serie prijzen in de wacht: een MacBook, een opleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een column op Trouw.nl en een optreden op het festival Geen Daden Maar Woorden.

Voorrondes

Je tekst wordt ingedeeld bij een van de elf regionale voorrondes: zeven in Nederland, drie in Belgie en één in Suriname. De winnaars van die voorrondes, die plaatsvinden in april en mei 2016, gaan niet alleen naar huis met een groot bedrag aan boekenbonnen, ook dingen ze mee naar de hoofdprijs van Write Now! 2016, samen met vier wildcardhouders. Tijdens de finale in juni in Rotterdam wordt de beste schrijver van Write Now! 2016 bekendgemaakt. Eerdere winnaars, zoals Maartje Wortel, Joost de Vries, Niña Weijers, Jaap Robben en Lize Spit, kregen na hun deelname een boekcontract.

Meedoen

Bekijk hier hoe je mee kunt doen.

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven