De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Tip: Passionate Platform

Een site vol jong literair talent

Je kunt verhalen, gedichten, interviews, recensies en nieuws lezen op de literaire site Passionate Platform.
Je kunt verhalen, gedichten, interviews, recensies en nieuws lezen op de literaire site Passionate Platform.

Wil je meer goede verhalen lezen? Of zou je zelf een literair verhaal of een gedicht willen schrijven? Ben je benieuwd naar teksten van generatiegenoten? Recensies van andere kritische jongeren? Of wil je weten wat vroegere winnaars van bijvoorbeeld Write Now! tegenwoordig schrijven? Grasduin dan eens op de website Passionate Platform

Passionate Platform is een online literair tijdschrift van de organisatie achter Write Now!, de Inktaap, Er Was Eens en de Dag van de Literatuur.

Fragmenten

Voorbeelden van wat je mag verwachten op Passionate Platform:

De eerste keer dat ik een tongzoen hoorde lag ik onder de grond. Ik was jarig en de speurtocht van mijn feestje eindigde in onze kelder, waar het rook naar metaal en koude stenen, waar de flessen wijn van oom Otto uit Duitsland in hun rekjes lagen te slapen, waar vijfenzestig flessen Spa Blauw stonden voor het geval er waterschaarste uit zou breken en waar het vooral heel donker was.

Uit: De Schat van Iduna Paalman, die later de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2016 won


'Omdat ik ook over het persoonlijk leven van anderen schrijf, vond ik dat ik zelf ook all the way moest gaan. Dat heb ik wel gedaan, denk ik. Soms dacht ik wel een: ‘Jezus, moet iedereen dit nou weten.’ Maar het gaat uiteindelijk niet om mij. Het gaat wel over mij. Het gaat over wat ik schrijf en hoe ik dat doe. Het gaat om de kunst. Toen ik dat eenmaal door had, was ik ook niet bang meer om het over heftige dingen te hebben.'

Uit: ‘Over heel veel dingen kan je gewoon niet zingen’ een interview van Jonathan van der Horst met Roos van Reebergen, die begin 2016 haar eerste dichtbundel Ik ben al 11 jaar geen 16 meer uitbracht. 


you shouldn’t be the one doing all the bending
maar als hij zich opkrult tegen je billen aan
buk dan maar

Uit: Palmera II van Roos Vlogman. Zij won Write Now! 2016 met het verhaal Sessie 51.

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven