De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Literatour

Boekenweek speciaal voor jongeren

De boekenweek voor jongeren is in aantocht.
De boekenweek voor jongeren is in aantocht.

Literatour, de speciale boekenweek voor jongeren begint maandag 23 maart 2015. Een week lang zijn er in Nederland tal van dingen te doen die iets met lezen te maken hebben. Taalhelden zocht voor je uit wat er zoal op het programma staat.

5 euro korting op een boek

Ben je tussen 15 en 18 jaar? Dan krijg je de komende vijf weken (tussen 23 maart en 26 april 2015) 5 euro korting als je in Nederland een zogenaamde 'toptitel' koopt. Alle titels vind je hier. Zorg dat je je leeftijd in de boekhandel kunt bewijzen met je identiteitskaart of je CJP-Cultuurkaart.

Schrijvers op tournee

Een groep populaire schrijvers trekt van school naar school en van boekhandel naar bibliotheek. Auteurs als Ernest van der Kwast, Alexandra Penhryn Lowe en Jaap Robben gaan in gesprek met jongeren. Bekijk hier de lijst van schrijvers en schrijversbezoeken.

Stem op het mooiste boek

Tot 27 maart 2015 kun je stemmen voor de Dioraphte Literatourprijs 2015, de prijs voor het beste boek voor jongeren. In de categorie 'oorspronkelijk Nederlandstalig' zijn genomineerd: De veteraan van Johan Faber
, Overspoeld van Gideon Samson en Julius ’t Hart, 
De lieve vrede van Geertje Kindermans, 
Birk van Jaap Robben
 en Valavond van Marita de Sterck.
De genomineerde vertaalde boeken zijn: Bunkerdagboek van Kevin Brooks, 
Zac & Mia van A.J. Betts
, De geur van vrijheid van Guiseppe Catozzella, 
Eleanor & Park van Rainbow Rowell
 en Een bijna volmaakte vriendschap van Milena Michiko Flašar. Hier kun je vanaf maandag 23 maart 2015 stemmen voor de Dioraphte Literatourprijs.

Literatour-website

Op de website van Literatour vind je blogs, informatie over de tournee, de auteurs en alle acties. Ook vind je er een Boekentipper, die je helpt een boek te zoeken dat bij je past.

 

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven