De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

DJP 2014

Zeven pogingen om een geliefde te wekken

Het boek Zeven pogingen om een geliefde te wekken van Ineke Riem won in april 2014 de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) 2014 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. Dat werd bekendgemaakt door Giel Beelen in zijn radiouitzending op de Nederlandse zender 3FM.

Verrassing

Hoewel de prijs pas 's avonds werd uitgereikt, verraste Giel de schrijfster 's ochtends al met een telefoontje. Ineke Riem dacht dat ze 'gewoon' zou worden geïnterviewd, de prijsuitreiking was immers later pas. In het filmpje hierboven kun je beluisteren hoe ze minutenlang in het ongewisse wordt gelaten en hoe de aap dan toch uit de mouw komt. De winnaar in categorie Vertaald werd die avond De verticale man, vertaald door Pieter van der Drift en geschreven door Davide Longo. De Publieksprijs was voor Tilt van Michiel Stroink.

Niet uitgekomen dromen in oude sokken

Zeven pogingen om een geliefde te wekken gaat over en dorpje waarvan de inwoners langs elkaar heen leven en hun nooit uitgekomen dromen in oude sokken bewaren. Als Lioba, een eigenzinnig meisje, op een dag bewusteloos langs de weg ligt, zoeken de dorpsgenoten koortsachtig naar een manier om haar wakker te krijgen.

 

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven