De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Video's met gedichten

Waar vind je poëzie en poetry slam?

Tientallen video's met veelal jonge dichters.
Tientallen video's met veelal jonge dichters.
Dichters, dichteressen, poetry slam, poëzie en slammers ... Taalhelden zette een aantal YouTube-kanalen op een rijtje die aandacht besteden aan poëzie. Klik op de titels boven elke video voor alle gedichtenvideo's van het YouTube-kanaal.

 

Tientallen dichters en dichteressen op VPRO Poëzie

Op VPRO Poëzie zie je optredens van talloze dichters op De Nacht van de Poëzie die al meer dan dertig jaar wordt gehouden. Van de laatste paar jaar staat vrijwel elke dichter erop. Zoals het optreden van Moya De Feyter op de Nacht van de Poëzie in 2018.

 

Nederlands Kampioenschap Poetry Slam op ILFU

Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam wordt tegenwoordig georganiseerd door het ILFU (International Literature Festival Utrecht). Op dat kanaal vind je de optredens van de meest recente deelnemers. De winnaars van het NK Poetry Slam van de afgelopen jaren vind je allemaal hier. Een van de finalisten van 2020 is Sholeh Rezazadeh.

 

Poetry & Beyond op Platform Support Suriname

Poetry & Beyond is een cultureel evenement in Suriname waar verschillende vormen van woordkunst worden gecombineerd met andere kunstdisciplines. Op de editie van 2018 trad Simone Oerajoekawa op. Het thema was toen 'Vaders'.

 

Dichters in corona

Dichters in corona is het alternatief voor het afgelaste Gentse woordfestival Dichters in 't raam. Dichter Insayno draagt Gedachten achter glas voor.

 


 

Spoken Word op De Nieuwe Liefde

De Nieuwe Liefde is het huis voor taal in de ruimste zin van het woord. Op het kanaal van De Nieuwe Liefde vind je spoken word in vele gedaanten. Zoals dit gedicht van Roziena Salihu.


 

Poëziefilms op Ons Erfdeel

Ons Erfdeel liet in 2019 gedichten verfilmen en vertalen. Die verbeelding leverde verschillende video's op waarin de tekst van de gedichten versterkt wordt door de beelden. Kijk en luister naar het gedicht van Arno Van Vlierberghe.Dichter in het Atrium op Open Rotterdam

Op het kanaal van Open Rotterdam vind je een heleboel video's van het programma Dichter in het Atrium, maar ook andere video's met dichters en dichteressen. Zoals deze video ter gelegenheid van Poetry International, waarin Dean Bowen het gedicht Origami voordraagt.

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven