De jongerenwebsite van de taalunie

lol
   

Kentekentaal gezocht

Het verhaal van de de nummerplaat

We zijn op zoek naar mooie woorden op nummerborden.
We zijn op zoek naar mooie woorden op nummerborden.

In België heb je veel auto's die rondrijden met een woord op hun nummerplaat. Wij zoeken de leukste. Heb jij foto's van mooie of grappige woorden op nummerborden? Of misschien zelfs van een hele zin, doordat er meerdere auto's met leuke woorden naast elkaar stonden? Stuur ze naar ons op!

Nederlandse auto's minder woorden

Ook in Nederland rijden sinds een jaar of tien auto's rond met drie letters in hun nummerplaat, maar daar komen geen klinkers in voor, dus daarmee zijn de meeste woorden onmogelijk. Bekende afkorting, zoals NSB, PVV en GVD zijn ook voorkomen voor de dienst die de nummerborden uitgeeft. Mocht je toch een leuke Nederlandse nummerplaat zien rijden, dan is een foto daarvan ook van harte welkom.

Dom en zot verboden

Ook in België is een reeks woorden en afkortingen uit de lijst gehaald, zoals kak, kut, laf, gay, zot, aap, bom, god en dom. Maar dan blijven er nog een heleboel woorden over. Hier vind je de volledige lijst met verboden woorden.

Doe mee

Vind je het leuk om te speuren naar leuke taal op straat? Maak je graag foto's of bedenk je graag taalspelletjes? Word dan redacteur van Taalhelden. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

Wonderlijke Wordfeud-situaties
lol

Wonderlijke Wordfeud-situaties

Heb jij ook wel eens een mooie lettercombinatie?

Ik werkwoorden
lol

Ik werkwoorden

Woorden die onbedoeld een handeling beschrijven