De jongerenwebsite van de taalunie

lol
   

Kentekentaal gezocht

Het verhaal van de nummerplaat

We zijn op zoek naar mooie woorden op nummerborden.
We zijn op zoek naar mooie woorden op nummerborden.

In België heb je veel auto's die rondrijden met een woord op hun nummerplaat. Wij zoeken de leukste. Heb jij foto's van mooie of grappige woorden op nummerborden? Of misschien stonden er meerdere auto's met leuke woorden naast elkaar waardoor er een hele zin stond? Stuur ze naar ons op!

Nederlandse auto's hebben minder woorden

Ook in Nederland rijden sinds een jaar of tien auto's rond met drie letters in hun nummerplaat, maar daar komen geen klinkers in voor. De meeste woorden zijn daardoor onmogelijk. Bekende afkortingen, zoals NSB, PVV en GVD zijn er ook uitgehaald door de dienst die de nummerborden uitgeeft. Mocht je toch een leuke Nederlandse nummerplaat zien rijden, dan is een foto daarvan ook van harte welkom.

Dom en zot zijn verboden

Ook in België is een reeks woorden en afkortingen uit de lijst gehaald, zoals kak, kut, laf, gay, zot, aap, bom, god en dom. Maar dan blijven er nog een heleboel woorden over. Hier vind je de volledige lijst met verboden woorden.

Doe mee

Vind je het leuk om te speuren naar leuke taal op straat? Maak je graag foto's of bedenk je graag taalspelletjes? Word dan redacteur van Taalhelden. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

Lachen Duitsers om Nederlandse moppen?
lol

Lachen Duitsers om Nederlandse moppen?

Streetlab experimenteert

Een lesje Nederlands op muziek
lol

Een lesje Nederlands op muziek

Roel C Verburg als nazi van de taal