De jongerenwebsite van de taalunie

weetjes
   

Is er iets mis met mijn e-mailadres?

Sollicitatietaaltip 3

Mijn beste vriendin zegt dat ik beter niet kan solliciteren vanaf mijn normale e-mailadres, onzekerolifantje@gmail.com. Heeft ze gelijk?

Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar bij sollicitaties is de eerste indruk heel belangrijk en je e-mailadres is een van de allereerste dingen die een toekomstige werkgever van je ziet als je per mail solliciteert. Namen als playertje1998@hotmail.com of mariekuuuuuh@yahoo.com komen minder professioneel over dan een 'gewone' naam.

Professionele werkhouding

Bedenk ook dat je misschien ooit voor je werk zult moeten mailen. Werkgevers verwachten dan dat je een professionele werkhouding aanneemt en dat je een zakelijke e-mail kunt schrijven. Misschien denken ze door je naamkeuze wel dat je niet in staat bent tot een professionele e-mail.

Neem jezelf serieus

En tot slot: het mag duidelijk zijn dat onzekerolifantje@gmail.com niet echt een serieus adres is, en als je jezelf al niet serieus neemt, waarom zou iemand anders dat dan doen?

Stel je vraag!

Heb jij sollicitatietaalvragen, of zou je graag je sollicitatiebrief door ons laten beoordelen? Laat een berichtje achter in de reacties hieronder, op Twitter of Facebook. Of stuur een mailtje naar maartje[apenstaartje]taalhelden[punt]nl

Gerelateerde berichten

Hoe sprak men vroeger over ziekte?
weetjes

Hoe sprak men vroeger over ziekte?

Kwaal is een Oudnederlands woord

Taalhulp voor woordcombinaties
weetjes

Taalhulp voor woordcombinaties

Waarmee kun je een werkwoord combineren?