De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

De Boekenzoeker

Hulp bij de keuze van een boek

Een greep uit de vele categorieën die de Boekenzoeker biedt.
Een greep uit de vele categorieën die de Boekenzoeker biedt.

Ken je het gevoel dat je wel zou willen lezen, maar dat je eigenlijk niet goed weet wát je dan zou willen lezen? Dan is de Boekenzoeker iets voor jou. De Boekenzoeker is een website die je op een gemakkelijke manier helpt een keuze te maken voor je volgende boek. 

Hoe werkt het?

Eerst moet je aangeven of je vaak leest, soms leest of eigenlijk bijna nooit leest. Met die keuze kom je in een volgend scherm waar je allerlei verschillende categorieën kunt aanklikken. Zo kun je in de categorie Ik heb geen tijd dunne boeken en strips vinden. Klik je op Ik wil spannend en fantastisch dan krijg je fantasy, sciencefiction en thrillers. Er zijn veel categorieën, dus de kans dat er een tussen zit met boeken die bij jou passen, is groot. Als je doorklikt, krijg je boekentips en uitleg waarom je die boeken zou kunnen gaan lezen.

Je hoeft niet in te loggen om een advies te krijgen, maar als je inlogt krijg je naarmate je meer leest en de boeken vaker beoordeelt steeds betere adviezen. De Boekenzoeker onthoudt wat je van je vorige boeken vond en past het advies daarop aan. Op de site vind je ook een top 10 met de boeken die door andere gebruikers het beste werden gevonden.

Niet alleen voor 15+

De Boekenzoeker wordt samengesteld door mensen uit het onderwijs en bibliotheken. Er zijn al meer dan duizend boeken opgenomen en er komen elke maand titels bij. Deze Boekenzoeker is voor 15 jaar en ouder, maar er zijn ook Boekenzoekers voor andere leeftijden.

Reacties

Ok

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven