De jongerenwebsite van de taalunie

weetjes
   

Taalzoeker

Hulp bij lezen, spreken en schrijven

Foto: Havang/Wikimedia Commons CC BY 1.0

 

In Rotterdam (NL) is het Taalhuis voor jongeren geopend. Bij de opening werd ook de website Taalzoeker gelanceerd, een website die je vertelt waar je hulp kunt krijgen bij Nederlands spreken, lezen of schrijven.

Lijst met cursussen

Je kunt op de site invullen waar je woont, en welk soort taalhulp je zoekt. Vervolgens krijg je een lijst met cursussen, spreekuren en lees-, schrijf- of spreekhulpactiviteiten.

Taalhulpspreekuur

Als je in Rotterdam woont en tussen en 16 en 27 bent, kun je met al je taalproblemen ook terecht bij het Jongerenloket. Elke donderdag is er tussen 13:00 en 16:30 uur spreekuur voor taalvragen op de Westblaak 122.

Meer kans op werk

Het Jongerenloket wil met de taalhulp jongeren zelfstandiger maken en meer kans op werk bieden. Het uitgangspunt is dat het vinden van werk of een opleiding beter gaat als je zonder problemen Nederlands kunt spreken, lezen en schrijven. Uit onderzoek van Stichting Lezen & Schrijven blijkt dat minstens één op de drie jongeren die zich melden bij het Jongerenloket problemen heeft met het Nederlands.

Gerelateerde berichten

Hoe sprak men vroeger over ziekte?
weetjes

Hoe sprak men vroeger over ziekte?

Kwaal is een Oudnederlands woord

Taalhulp voor woordcombinaties
weetjes

Taalhulp voor woordcombinaties

Waarmee kun je een werkwoord combineren?