De jongerenwebsite van de taalunie

weetjes
   

Taalhelden spelen met taal

Dat vinden onze lezers

Wij stelden jullie de vraag: wanneer ben je een taalheld? Ben je pas een taalheld als je nooit een d/t-fout maakt? Of ben je ook een taalheld als je geweldig in het plat Antwerps kan rappen?

De meeste mensen die hun mening gaven, klikten het volgende antwoord aan:

Een taalheld is iemand die speelt met taal,
dat hoeft niet foutloos te zijn.


Dus als je geen hoge cijfers haalt voor het vak Nederlands, maar wel de lol ziet van een mooi dialectwoord of een taalgrap ben je volgens 60 procent van onze lezers een taalheld. Gefeliciteerd!

Iedereen een taalheld?

Ook uit de andere antwoorden blijkt dat ons publiek een taalheld niet beoordeelt op correctheid. Zo vindt 16 procent iedereen een taalheld 'op zijn eigen manier' en 9 procent vindt goed kunnen babbelen en je goed kunnen uitdrukken de belangrijkste kenmerken van een taalheld.

De mensen die vinden dat je alleen een taalheld bent als je foutloos schrijft, behoren tot de minderheid. Slechts 7 procent van de bezoekers van Taalhelden vindt dat een vereiste. De groep die niet gelooft dat taalhelden bestaan, is precies even groot.

Je kunt nog meepraten

Wat vind jij? Wanneer ben je een taalheld? Vind je het belangrijk dat iemand foutloos schrijft? Of kun je het heldendom ook verwerven als je niet precies weet wanneer je 'hen' of 'hun' moet gebruiken, maar wel mooi kunt schrijven, rappen of spreken? Zet jouw mening in de reacties! 

Gerelateerde berichten

Hoe sprak men vroeger over ziekte?
weetjes

Hoe sprak men vroeger over ziekte?

Kwaal is een Oudnederlands woord

Taalhulp voor woordcombinaties
weetjes

Taalhulp voor woordcombinaties

Waarmee kun je een werkwoord combineren?