De jongerenwebsite van de taalunie

lol
   

Hendy Keppy golft

Schaamnaam 2012

Jaarlijk kiezen de luisteraars van de Coen & Sander Show een winnende Schaamnaam.
Jaarlijk kiezen de luisteraars van de Coen & Sander Show een winnende Schaamnaam.

De naam Hendy Keppy is de schaamnaam van 2012 volgens de luisteraars van de Coen & Sander Show op de Nederlandse radiozender 3FM.

Een geuzennaam in golf

De naam is met recht een schaamnaam, want de man die zo heet, liet in een telefoongesprek met de dj's weten dat hij zijn voornaam lange tijd niet gebruikt heeft. Inmiddels draagt hij de naam weer met trots, omdat hij is gaan golfen. Bij golf is het woord handicap een term om de sterkte van een speler aan te geven. 'Bij het golfen is Hendy Keppy gewoon een geuzennaam', vertelde de schaamnaamwinnaar. Een geuzennaam betekent dat je van de scheldnaam die anderen je geven juist een eretitel maakt. Zijn voornaam, Hendy, komt van de naam Hendrik.

Ben Niks en Wil Niks

Op de tweede plaats eindigden Ben Niks en Wil Niks. Wil is de vrouw van de neef van Ben. Derde werd Gooi van de Berg. Die liet weten eigenlijk nooit gepest te worden, maar in het buitenland stelt hij zich wel voor als Throw of the Mountain. De voornaam Gooi komt van de Friese naam Gooitzen. Op de vierde plaats eindigde de oogarts I.C. Notting, dat als je het op zijn Engels uitspreekt op 'I see nothing' lijkt, 'ik zie niks'. Vijfde werd Cock Ringeling.

Luister naar de verkiezing

Wil je de hele lijst met schaamnamen van 2012 zien? Kijk dan op deze site. Daar kun je ook horen hoe de genomineerden reageerden op hun nominatie.

De Coen & Sander Show, gepresenteerd door Sander Lantinga en Coen Swijnenberg, wordt sinds 2006 uitgezonden.

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

Lachen Duitsers om Nederlandse moppen?
lol

Lachen Duitsers om Nederlandse moppen?

Streetlab experimenteert

Een lesje Nederlands op muziek
lol

Een lesje Nederlands op muziek

Roel C Verburg als nazi van de taal