De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

Saskia De Coster

55-fiction: zeer korte verhalen

In de zomer van 2013 organiseerde het Vlaamse radioprogramma Joos een verhalenwedstrijd voor zeer korte verhalen: 55-fiction. In het filmpje hierboven zie en hoor je het zeer korte verhaal De kat hangt de vissen vallen van Saskia De Coster.

De kat hangt de vissen vallen

De kat hangt in de gordijnen. De gordijnen zijn al jaren niet meer opengegaan. Al jaren heeft het meisje niet meer in haar slaapkamer geslapen. Jaren geleden zag het meisje goudvissen uit haar plafond kruipen. Die hebben haar opgeslokt. Sindsdien ligt het meisje onder de grond. De kat probeert nog altijd de vissen te vangen.

De regels van 55-fiction zijn eenvoudig, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is. Je mag maximaal 55 woorden gebruiken voor je hele verhaal. Voer daarin een of meerdere personages op en een plot die niet mag eindigen in gemoraliseer. Vermoord gerust iemand, bak een eitje of een koop een kettingzaag. Zolang je het maar in 55 woorden doet. Aan de titel mag je maximaal 7 woorden extra besteden. 

Doe mee!

De verhalenwedstrijd van Joos is voorbij, maar wij van Taalhelden zijn benieuwd naar jouw 55-fiction. Heb je zin in een sprintje? Denk je dat je aan 55 woorden genoeg hebt? Mail je verhaal naar maartje[apenstartje]taalhelden.org en wie weet staat jouw schrijfsel binnenkort op deze plek!

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

In de leukste boeken kun je je herkennen
lezen

In de leukste boeken kun je je herkennen

Jongeren willen zich graag inleven