De jongerenwebsite van de taalunie

lezen
   

An Olaerts

Zeer kort verhaal: één wolkje

In de zomer van 2013 organiseerde het Vlaamse radioprogramma Joos een verhalenwedstrijd voor zeer korte verhalen: 55-fiction. In het filmpje hierboven zie en hoor je het zeer korte verhaal Eén wolkje van columniste An Olaerts.

Eén wolkje

Hoog in de lucht keek hij naar zijn buurvouw, ze groef in haar handtas, frutselde het plasticje van een tampon, draaide twee propjes, duwde ze iedere in een oor en viel in slaap. Zonde, want ze zat bij het raam. Hij schoof een stoel dichter en stelde zich tevreden met één wolkje in haar schelp.

De regels van 55-fiction zijn eenvoudig, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is. Je mag maximaal 55 woorden gebruiken voor je hele verhaal. Voer daarin een of meerdere personages op en een plot die niet mag eindigen in gemoraliseer. Vermoord gerust iemand, bak een eitje of een koop een kettingzaag. Zolang je het maar in 55 woorden doet. Aan de titel mag je maximaal 7 woorden extra besteden. 

Doe mee!

De verhalenwedstrijd van Joos is voorbij, maar wij van Taalhelden zijn benieuwd naar jouw 55-fiction. Heb je zin in een sprintje? Denk je dat je aan 55 woorden genoeg hebt? Stuur je verhaal naar maartje[apenstaartje]taalhelden.org en wie weet staat het binnenkort in de rubriek Lezen van deze website.

Reactie toevoegen

Gerelateerde berichten

Puinsonetten 1
lezen

Puinsonetten 1

Jens Meijen wint de C. Buddingh'-prijs 2020

Finale WriteNow! 2020
lezen

Finale WriteNow! 2020

Bekijk de hele uitreiking op onze website