De jongerenwebsite van de taalunie

lezen

   

Talent voor taal

Grote schrijfwedstrijd in Nederland

Ook jij kunt meedoen!

Denk je dat jij voor 10 oktober 2014 nog een mooi verhaal van 750 woorden kunt schrijven? Of heb je een goed verhaal liggen? Ben je Nederlands? Doe dan mee aan de grote schrijfwedstrijd Talent voor Taal voor jongeren tussen 12 en 18 jaar.

Vriend en Vijand

Het thema van de wedstrijd is Vriend en Vijand. Twee verhalen worden tot winnaar uitgeroepen: een in de categorie 12-14 jaar en een verhaal van jongeren tussen 15 en 18 jaar. De winnaars krijgen vrijkaarten voor de hele klas voor de voorstelling War Horse, bovendien wordt hun verhaal gepubliceerd in de Nederlandse versie van het dagblad Metro. 

Uitreiking 

Als je mee wilt doen, moet je je verhaal van maximaal 750 woorden rond het thema Vriend & Vijand voor 10 oktober via de website van Talent voor taal opsturen. De schrijvers van de tien beste verhalen worden uitgenodigd voor de uitreiking in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op 31 oktober 2014.

Jan Terlouw en Meester Bart

De jury bestaat uit politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw, die je misschien wel kent van boeken als Oorlogswinter en Koning van Katoren, zangeres en tekstschrijver Giovanca, Bart Ongering, beter bekend als Meester Bart, en journalist Erik Jonk van Metro.

Reactie toevoegen

lezen

Connie Palmen wint De Inktaap 2017

Jij zegt het! is volgens jongeren de beste roman

lezen

Ernest van der Kwast wint

Dioraphte Literatour Prijs 2016 is voor De IJsmakers

lezen

Tip: Passionate Platform

Een site vol jong literair talent