De jongerenwebsite van de taalunie

lezen

   

Shock is het beste boek van 2015

Jongeren kiezen weer voor Mel Wallis de Vries

Shock van Mel Wallis de Vries is gekozen tot beste jeugdboek van 2015.

Mel Wallis de Vries heeft gisteren voor de derde keer de Prijs van de Jonge Jury gewonnen, deze keer met het boek Shock. Jongeren tussen 12 en 15 jaar bepalen elk jaar via een verkiezing op internet welk boek de prijs moet winnen. In totaal brachten ruim 15 duizend jongeren dit jaar een stem uit.

Thriller

Shock is een Young Adult-thriller over een meisje van wie de beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. De hoofdpersoon wordt verscheurd door verdriet en angst, maar na maanden lukt het haar toch haar leven weer op te pakken. Totdat ... de moordenaar terugkeert. Dit keer komt hij voor de achtergebleven vriendin. Kan ze nog vluchten? Of is het te laat?

Glaasje draaien

De jongeren kozen ook het beste debuut van 2015. Dat werd Geestverwanten van Hilda Spruit, een boek over de gevaarlijke kanten van geesten oproepen door 'glaasje draaien'. Een debuut is het allereerste boek dat een schrijver schrijft.

Juryprijs

Niet alleen de jongeren mochten het beste jeugdboek kiezen, ook een speciale jury reikte een prijs uit: De Gouden Lijst. De winnaar van de Gouden Lijst 2015 was Edward van de Vendel met het boek Oliver. Het beste vertaalde boek was Naar de top van Dan Gemeinhart, vertaald door Tjalling Bos.

Voor meer informatie over de Jonge Jury of De Gouden Lijst kun je terecht op de website van de Jonge Jury.

 

Reactie toevoegen

lezen

Ernest van der Kwast wint

Dioraphte Literatour Prijs 2016 is voor De IJsmakers

lezen

Tip: Passionate Platform

Een site vol jong literair talent

lezen

Kunstbende Nederland 2016

Kijk en luister naar de winnaars