De jongerenwebsite van de taalunie

lol

   

Okster en etter

Bedenk zelf kruisdieren!

Heb je wel eens gehoord van een zezel? Van een lijger, een gaap en een scheit? Het zijn bestaande hybride dieren; of anders gezegd: de kinderen van twee verschillende dieren die met elkaar gepaard hebben. Draai de eerste letters van gaap en scheit maar eens om, dan weet je van welke dieren deze kinderen afkomstig zijn.

De huisvogel en de strond

Hoewel de meeste dieren niet gekruist kunnen worden, kun je natuurlijk wel alle mogelijke mooie namen bedenken voor hybride dieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de okster en de etter, of de huisvogel en de strond?

Doe mee!

Weet jij nog mooie kruisdieren? Laat je fantasie de vrije loop en verzin zelf zo mooi mogelijke namen van 'nieuwe' dieren. Of ze werkelijk met elkaar zouden kunnen paren, is niet belangrijk. Zet je bedenksels op Twitter met de hashtag #kruisdieren en #wvhn. En volg óns voor de mooiste namen van andere kruisdierverzinners.

Reacties

weliswaar niet met één woord als resultaat, maar toch een gouwe ouwe is de kruising van een roodborstje met een slingeraap: een roodaap met slingerborstjes.

Wij vinden ze prachtig, de slingerborstjes.
- Groetjes van Maartje van Taalhelden

Reactie toevoegen

lol

Sportsynoniemen

Arjen Lubach verbaast zich

lol

Smerige woorden

Kelvin en Peter van Potkast kiezen de vieste

lol

Flirten in het Nederlands

Maakt het uit dat buitenlanders je niet begrijpen?